Lite historik och bakgrund
Dianelund Koloniträdgårsförening bildades och anlades redan 1920 och avsikten var att familjer med barn skulle kunna vara självförsörjande med frukt och grönsaker. En gammal regel var att 80 % skulle vara uppodlad mark och att 20 % fick bestå av gräsmatta. I dag är proportionerna annorlunda, vilket accepteras av områdets ägare, Stockholms stad. Marken där koloniområdet ligger är ett naturreservat och hur vi använder den är mycket strikt reglerat.
Området består av 32 stugor samt Torpet Dianelund, som förvaltas av koloniträdgårdsföreningen. Tomternas storlek varierar mellan 290 kvm och drygt 700 kvm för de två dubbeltomter som finns.

Vårt koloniområde ligger i Årstaskogen som hotas att reduceras kraftigt då vissa makthavare vill bebygga delar av den. Besök Bevara Årstaskogens hemsida om du vill hålla dig informerad om alla turer och beslut som tas.
Bli kolonist i Dianelund?
Det är många som vill bli kolonister i Dianelund. Intresselistan är lång.
Är du nyfiken på hur processen ser ut är du välkommen att läsa mer på sidan Bli kolonist.
Ni som redan är anmälda till intresselistan bör säkerställa att ni årligen betalar in köavgiften. Faktura skickas inte ut – det åligger intressenten själv att komma ihåg att betala. De som inte betalar stryks från intresselistan.
När du betalar in avgiften, var noga med att ange hela det namn som du använde då du anmälde dig. Om du gifter eller skiljer dig eller byter namn av annan anledning – meddela namnändring till föreningen via kontaktformuläret så vi kan para ihop din betalning med din anmälan.